به مناسبت گرامیداشت ۱۲ دی ماه و روز رشت ، هفتمین نشست احیای زبان مادری و گیلکی با موضوع غذاهای گیلانی ، استان خلاق خوراک ،در شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه گیلان برگزار شد .

به گزارش پایگاه خبری مرجع آنلاین به نقل از روابط عمومی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه گیلان و به نقل از مریم پورنصراله ، رئیس روابط عمومی این شرکت ، پاسداشت فرهنگ و زبان مادری از اصول اولیه فرهنگ مداری است که در این جلسات بر آن تاکید می گردد .   

در هفتمین نشست از سری جلسات احیای زبان مادری و گیلکی به مناسبت گرامیداشت روز رشت درخصوص انواع غذاهای محلی گیلان و ثبت این استان به عنوان استان خلاق خوراک در یونسکو صحبت شد .

استاد روزبه خلیل معینی ، مدرس دوره در جلسه هفتم  که با محوریت غذاهای گیلانی برگزار شد؛ -ضمن تبریک روز رشت ،درخصوص نامیدن ۱۲ دی به عنوان روز رشت گفت «  : ۴۵۷ سال پیش استقرار رشت به عنوان مرکز سیاسی، فرهنگی، اجتماعی استان ،این شهر مورد توجه قرار گرفت که نهایتاً در سال ۱۳۹۴ با بررسی و وقایعی از جمله واقعه مشروطه ، نهضت جنگل و … توسط چند تن از اساتید ، این روز به عنوان ، روز رشت انتخاب و رسماً معرفی شد . »

وی همچنین درخصوص ثبت پنج نوع از غذاهای گیلانی به عنوان غذای ملی و بررسی در یونسکو گفت : « باقلا خورشت ، ترش تره ، میرزاقاسمی ،سیرقلیه و زیتون پرورده پنج عنوان غذایی بود که مورد بررسی در سازمان یونسکو قرار گرفته و رشت به عنوان شهر خلاق خوراک در آن ثبت شد . »

مریم پورنصراله ، مسئول امور بانوان و حمایت از خانواده نفت گیلان ،همچنین با اشاره به حضور بیش از ۳۰ نفر از کارکنان شرکت در این مراسم که همزمان با ۱۲ دی ماه ، روز چهارشنبه در سالن کنفراس شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه گیلان برگزار شد ؛ افزود : « در راستای افزایش نشاط اجتماعی کارکنان با هویت قومی و فرهنگی این جلسات برگزار شده و در آن بر صحبت کردن به زبان گیلکی تاکید می شود . »

وی با اشاره به اینکه هر جلسه موضوع خاصی دارد ، گفت : « در جلسات قبل تاریخچه استان و آئین های آن ، لباس های محلی مناطق مختلف ، ریشه یابی کلمات و جملات ، شعرخوانی و ضرب المثل شناسی مورد بررسی و تشریح قرار گرفته است . »

وی همچنین برگزاری این جلسات را به طور متوسط ماهی یکبار اعلام کرد و گفت : « حمایت مدیر محترم منطقه از جلسات فرهنگی و حضور مشتاقانه همکاران باعث استمرار نشست های فرهنگی در سطح منطقه است به گونه ای که در حال حاضر جلسات و نقد و بررسی کتاب « در کافه کتاب نفت گیلان » به جلسه سی و ششم و جلسه احیای زبان مادری تحت عنوان « گیل اوخان » به نشست هفتم رسیده است . »

  • منبع خبر : شرکت نفت گیلان