دومين جشنواره كيلكا گيلان روز چهارشنبه 17 بهمن ماه 1403 با ارائه تنوعي از غذاهاي مختلف تهيه‌شده از ماهي كيلكا در بندر صيادي انزلي برگزار شد.
مرجع آنلاین-مدیرکل شیلات گیلان، فرماندار شهرستان و معاونین و مسئولین شهرستانی در این رویداد حضور داشتند.
بیش از ۳۵ گروه، با ارائه بیش از ۷۰ نوع غذای کیلکایی، در این جشنواره شرکت کردند. کیلکا منبع غنی از مواد معدنی و پروتئین با جذب بالا برای بدن انسان است. افزایش سرانه مصرف این ماهی از جمله برنامه‌های اصلی سازمان شیلات ایران در توسعه آبزی‌ مصرفی است.
استان گیلان با دارا بودن ۳۰ فروند شناور اختصاصی کیلکا در تنها بندر فعال استان، یعنی شهرستان انزلی، سالانه بیش از ۴۰۰۰ تن ماهی کیلکا از دریا صید می‌کند. ۹۰ درصد کیلکا صید شده نیز برای تولید پودر ماهی به کارخانه‌های فعال استان ارسال می‌شود.
با توجه به مزیت‌ ارزش اقتصادی و تغذیه‌ای ماهی کیلکا، جشنواره کیلکا از سال گذشته با هدف ترویج و تبیین ظرفیت و کیفیت این ماهی کوچک برای تهیه غذای سالم دریایی آغاز شده و امسال نیز دومین رویداد با استقبال بیشتری روبرو گردید. مدیرکل شیلات گیلان در حاشیه این رویداد بر ضرورت ایجاد واحدهای کوچک عرضه غذاهای لقمک (finger food) و لیوانی بر پایه کیلکا با حمایت مسئولین شهرستانی در انزلی تأکید کردند
  • منبع خبر : شیلات گیلان