در هفته گذشته سکه بیشترین بازدهی را در بین بازارهای مالی داشت. آیا این روند در هفته پیش‌رو نیز تکرار خواهد شد؟ چه عواملی در افزایش قیمت سکه تاثیر دارند؟

سکه در این هفته تا ارتفاع بی‌سابقه ۶ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان هم پیش رفت؛ اما نهایتا روز پنج‌شنبه طی یک عقبگرد به سطح ۶ میلیون و ۲۰ هزار تومان برگشت. با وجود این، سکه هم مانند ارز در هفته اخیر ضمن صعود ۱/ ۱۲ درصدی، جدی‌ترین رشد از مهرماه سال ۹۷ به ثبت رساند.

علاوه بر انگیزه‌های داخلی افزایش قیمت طلا، صعود اونس جهانی تا سقف ۷ ساله هم موثر بود. البته با وجود تشدید نگرانی از شیوع کرونا و ثبت بدترین عملکرد سهام جهانی از بحران مالی سال ۲۰۰۸، اونس طلا روز جمعه افت کرد. صعود تا قله ۷ ساله عامل شناسایی سود در این بازار شد که می‌تواند بر معاملات سکه در شروع این هفته اثرگذار باشد.

جدی‌ترین رشد دلار پس از بحران ارزی ۹۷
دلار در هفته اخیر بالاترین رشد را از ابتدای مهرماه ۹۷ تجربه کرد. هر دلار آمریکا که کار هفتگی خود را با نرخ ۱۴ هزار و ۳۹۰ تومان آغاز کرده بود، روز پنج‌شنبه ۱۳۲۰ تومان بالاتر، یعنی در سطح ۱۵ هزار و ۷۱۰ تومان معامله شد.

جهش ۲/ ۹ درصدی دلار پس از رفتن ایران در لیست سیاه FATF و سپس شیوع مرگبار کرونا در کشور رقم خورد. البته سرعت رشد دلار در پایان هفته کاهش یافت. برخی فعالان بازار شکل‌گیری موج شناسایی سود و همچنین خبر گشایش کانال بشردوستانه مبادلاتی از طریق سوئیس را عامل فشار بر دلار از معاملات شنبه می‌‌دانند. از طرفی، محدودیت‌های داخلی و برون‌مرزی عامل کاهش عرضه و حمایت از قیمت‌ها عنوان می‌شود.

https://marjaonline.ir/

  • منبع خبر : آخرین خبر