فرماندار رشت با بیان اینکه زندگی روستاییان با خدمات بنیاد مسکن عجین شده است، گفت: بنیاد مسکن تشکیلات بسیار مهم و تأثیرگذار در توسعه روستاست که با انقلاب متولد شده و این باعث شده که مردم علاوه بر انتظارات توسعه، انتظارات معنوی نیز از آن داشته باشند.
به گزارش روابط عمومی پایگاه اطلاع‌رسانی فرمانداری شهرستان رشت؛ علی فتح اللهی فرماندار رشت در دیدار با سرپرست بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان گیلان ضمن تبریک آغاز هفته وحدت و ولادت با سعادت نبی مکرم اسلام اظهار داشت: اگر نگاهی به بنیاد مسکن و تنوع خدمات رسانی آن بویژه در روستاها و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر در بیست سال گذشته داشته باشیم، میبینیم که زندگی بدون بنیاد و زیرساخت‌هایی که برای روستاییان فراهم آورده، ممکن نیست.
وی افزود: زندگی روستاییان با بنیاد مسکن عجین شده؛ سرمایه گذاری، ساخت مسکن، محرومیت‌زدایی و خیلی از موارد دیگر توسط بنیاد مسکن برای روستاییان فراهم می‌شود و این نشان می‌دهد که هر نوع تحول یا کم و کاستی در بنیاد اثر خود را بصورت مستقیم در زندگی آنان خواهد داشت.
فرماندار رشت بنیاد مسکن را تشکیلات بسیار مهم و تأثیرگذار در توسعه روستا دانست و گفت: بنیاد مسکن مولود انقلاب و نماد آرمان‌های انقلاب و نظام است و این باعث شده که مردم علاوه بر انتظارات توسعه و فراهم کردن زیرساخت‌ها توسط این بنیاد، انتظارات معنوی نیز از آن داشته باشند.
وی افزود: این نگاه متفاوت به بنیاد مسکن مسئولیت همکاران ما را در این بنیاد سنگین‌تر می‌کند و مردم ضمن آنکه انتظار دارند خدمات را در سریع‌ترین زمان دریافت کنند، می‌خواهند که در مراجعه به این مجموعه با نوع متفاوتی از رفتار و تکریم مواجه شوند.
نماینده عالی دولت در مرکز استان ضرورت روزآمد نمودن خدمات و استفاده از تکنولوژی در بنیاد مسکن را مورد تأیید قرار داد و گفت: باید برای سیستماتیک کردن امور، زیرساخت‌های لازم را فراهم کرد تا از این طریق ازدحام و در نهایت تأخیر در پاسخگویی به ارباب رجوع را به حداقل رساند.
وی ضمن اشاره به گلایه‌های متعدد در این زمینه افزود: با شرایطی که از لحاظ افزایش روزافزون قیمت‌های مصالح با آن روبرو هستیم، هرگونه تأخیر در ارائه خدمات حق الناس محسوب می‌شود؛ باید از ظرفیت‌ها استفاده و سیستمی تعریف شود که بر اساس آن افراد بتوانند در کوتاه‌ترین زمان ممکن خدمات خود را دریافت کنند.
فتح االلهی ارزش و اهمیت زمین‌های استان گیلان را خاطرنشان کرد و گفت: باید نگاهمان به روستا را بویژه در گیلان متفاوت کنیم، هر وجب خاک در استان گیلان از نظر ارزش بسیار متفاوت از سایر استان‌هاست.
وی با تأکید بر اینکه باید ضوابط با نگاهی متناسب با استان گیلان تطبیق داده شود، افزود: یکی از دلایلی که کمیسیون تغییرکاربری تشکیل شده، مبنای آن همین مسأله است. در تهیه طرح‌های هادی دغدغه ما این است که نمی‌خواهیم روستا را به شهر تبدیل کنیم چراکه وجب به وجب زمین این مردم ارزشمند است.
فرماندار رشت با انتقاد از اصول ساخت و ساز ارائه شده در روستاها گفت: در روستاها خیابان‌های ۱۸ متری ایجاد کرده‌ایم در حالیکه فرهنگ روستا بر پیاده راه و دیدار روستاییان در این مسیر بنا شده است، هیچ توجیهی برای برهم‌زدن این اصل پذیرفتنی نیست و باید بتوانیم همه امور و پیش‌بینی‌ها را بر محوریت رعایت اصل روستا ماندن روستا، قرار دهیم.
وی افزود: بنیاد مسکن باید بتواند با ارائه برنامه‌هایی این فرهنگ را دوباره احیا کند، اگرچه فقط حفظ فیزیکی عرصه‌ها مد نظر نیست بلکه باید برای نماهای ساختمان‌های ایجاد شده در روستا همانند نمای رومی که شاهد هستیم و هیچ سنخیتی با بافت روستا ندارد، الگوهای متناسب با روستا ارائه شود.
فتح اللهی به مبحث اجرای طرح هادی اشاره کرد و گفت: ما دغدغه‌ای در منطقه آزاد انزلی در رابطه با روستاهایی که ۱۸ یا ۱۹ سال از عمر تأیید طرح هادی آنها سپری می‌شد داشتیم که مردم برای دریافت مجوز از بنیاد مسکن و دهیاری با بن بست روبرو می‌شدند، لذا امسال همه روستاهای مناطق آزاد را مکلف به اجرای این طرح کرده و اعتبارات لازم برای این هدف را فراهم کردیم.
نماینده عالی دولت در مرکز استان در پایان موقعیت رشت را بعنوان تابلویی در چشم مسافران و مقامات کشوری یادآور شد و از همه مدیران دستگاه‌ها خواست بمنظور هرچه بیشتر فراهم کردن امکانات و رفع معضلات شهرستان، همچون یک معاون مدیرکل در حوزه عملکرد خود ظاهر شوند.
  • منبع خبر : فرمانداری رشت